De Omgeving

Rustige en bosrijke omgeving

Camping de Heidelust ligt in een prachtige omgeving tussen de groene heide en bossen van Midden-Brabant. U vindt onze camping net buiten het dorp Molenschot in de gemeente Gilze en Rijen. Zowel voor de rust zoeker als de natuurliefhebber zijn er vele mogelijkheden. Maar ook voor actievelingen, avonturiers en cultuurliefhebbers is er van alles te doen.


Wandelen en fietsen: In de bosrijke omgeving rond de camping kunt u heerlijk fietsen en wandelen Zowel direct in de buurt van de camping tot de Loonse en Drunense duinen. Ga je op de fiets, dan kun je de natuur in of naar de stad Breda. Een altijd gezellige Brabantse stad. Wil je wat verder dan kun je natuurlijk ook naar Tilburg fietsen. Prachtig! Wandel- en fietsroutes zijn aanwezig op de camping.


Winkelen: Hoewel onze camping midden in de natuur ligt, zijn steden als Oosterhout, Tilburg en Breda snel te bereiken; hier vindt u overdekte winkelcentra voor dagen met minder mooi weer. Voor uw dagelijkse boodschappen kunt u terecht in het dorp Rijen; vier kilometer van de camping.


Zwemmen: Dat kun je natuurlijk in het openluchtzwembad op het park. Wil je toch een overdekt zwembad dan zijn die zowel in Breda als Tilburg te vinden. Ook kunt u met de kinderen een dagje gaan zwemmen in zwemparadijs de Tongelreep in Eindhoven.


Activiteiten: Vanaf de camping maak je eenvoudig dagtripjes naar attractieparken de omgeving; zoals Safaripark de Beekse Bergen. Het stukje Afrika in Brabant: Olifanten, leeuwen, neushoorns, krokodillen…. zeker een bezoek waard.


Maar ook de Efteling, Bobbejaanland, Dierenrijk Europa en Reptielenhuis De Oliemeulen zijn leuk voor een dagje uit… Voor de wat oudere jeugd is er een klimbos in de buurt.

Andere activiteiten in de omgeving zijn: rondvaarten in de Biesbosch, een visvijver, Tour de Boer en midgetgolf in Rijen. En aan de overkant van de camping bevind zich Kids Wonderland. Laat je meevoeren in onze wonderlijke avonturenwereld. Linny en Berry leiden je rond in hun wereld waar je van alles kunt beleven. Maak een ritje in je eigen onderzeeër in de Bubbelbaan of ga lekker hoog en droog in de wensboom. Als je honger of dorst krijgt dan kun je gezellig naar het Piratenplein gaan voor iets lekkers. En er zijn nog zo veel meer leuke dingen te doen in Kids Wonderland.

Cultuur: Zowel in Tilburg als Breda zijn diverse culturele activiteiten te ondernemen. Van het textielmuseum, Museum De Pont, Peerke Donders en in de zomer natuurlijk de grootste kermis van Europa, allemaal in Tilburg. In Breda rondlopen bij een kasteel, het Spanjaardsgat, Begijnhof tot lekker struinen door het gezellige centrum.


Vliegbasis Gilzen-Rijen bevindt zich eveneens vlakbij de camping. Door de strenge eisen voor de vliegbewegingen zult u vrijwel geen last hebben van de basis. Tegenwoordig wordt de vliegbasis vooral voor relatief stille helicopters gebruikt. Tijdens de oefeningen zit u op de eerste rang om de spectaculaire stunts van de heli’s te bewonderen.